Thursday, June 3, 2010

Allamdulillah....

Hepi birthday to my self.. hahaha dah tua rupanya. Oppss pakcik kate bukan tua tapi dewasalah nis.. Owh yeke... Erm syukur sangat2 pada yang maha Esa... Dalam minggu ni banyak sangat kejutan yang sangat best untuk diri ini. Semalam 2 Jun 2020, bermakna genaplah umur Nis 24 tahun. Diam tak diam, dah berusia 24 tahun dah Nis ni. Maksudnya, dah 24 tahun jgk lah Nis mengharungi suka duka sebagai makhluk Allah yang menumpang di bumi yang sementara ini. Semuanya ada pahit manisnya untuk hidup ini.

Semalam, best sangat... hahaha nis dapat bunga sejambak besa. Erm semestinya dari chenta hati Nis...Dah lama dia plan rupenya.. tak sangka sangat. Terima Kaseh sayang... Terima Kaseh gak untuk Ayah, Mak, Ila dan Ekal yang sporting. Jugak buat Jepon@ angah yang membelanja kek buat NIs dan kawan-lawan terutamanya Jainah nun jauh di Sarawak sana dan Abang Din nun di Utara yang mengingati tarikh 2 Jun  semalam,(hehehe walaupun reminder hp yang tlg ingatkan korang tapi korang memang bestlah..)

Dan sebenarnya kejutan yang mula-mula Nis terima ialah NIs lulus peperiksaan memasuki perkhidmatan awam gred 41 yang nis ambil 10 april yang lalu. sangat tak sangka Nis lulus kerana Nis memang tak menaruh harapan yang tinggi untuk lulus. Masa tengok result hari tu, 3 kali nis semak. Alhamdulillah memang nis lulus. Wahhh memang sangat gembiralah. Yelah sebelum ni KPLi dan DPli tak berjaya. memang frust sangat. Jadi bila ujian SPa lulus.. tersangat gembiralah. Sujud syukur kepada ALLAH. Lepas ini PAC menanti dan Nis memang berdebar jgak dengan PAC ni. Yelah, nis lum dapat sebarang info tentang PAC. so, sesiapa yang ada info tentang PAC , sudi2kanlah share dengan Nis hea. Tak rugi kan kalau kita berkongsi ilmu. 

OWhhh.. Nis tak bagitau mak ayah lagi, nanti surat sampai..jadi kejutan wat mereka berdua..

MOga kegembiraan ini kekal, andai ada duka yang bakal bertamu... mungkin ini dugaan buat diri yang kerdil ini. 

Terima Kaseh ALLAH....